Tips på paddlingsturer

HISTORIK
År 2011 började Dennis - tillsammans med sin Laila och intresserade vänner – att inventera Gästriklands paddelvatten och söka rast- och iläggningsplatser – med syftet att göra det lätt för landskapets invånare och gäster att ta sig ut på Gästriklands många paddlingsvatten. Resultatet blev PADDLA GÄSTRIKLAND med över 200 platser presenterade på utskrivningsbara pdf-kartor.
Under 2018 togs ytterligare ett utvecklingssteg. Då skapades Naturkartan Gästrikland av Dennis och kompisen Jan-Ola,  https://naturkartan.se/sv/naturkraftgastrikland/search/canoeing. Naturkartan ger många tips på rastplastser, där man ser sin egen position på kartan.
FRAMTID
På paddlingsbladen nedan ger Dennis och Jan-Ola förslag på turer. Successivt produceras detaljerade pdf-kartor med startpunkter och rastplatser inlagda. 

Skriv ut och plasta in kartorna och ha dem med på turerna! Är du osäker på var du befinner dig på kartan kan du ta hjälp av appen Naturkartan Gästrikland, vilken du laddar ned i din mobil och väljer Paddling. Då ser du var du befinner dig på kartan.

Tips och säkerhet.

Nedan hittar du råd och tips om säkerhet och kanottyper.
Klicka på länkarna!

Vilken kanotsort ska man välja


​​​​​​​Guide- och uthyrningsföretag

Multiadventures Sweden https://multiadventures.se
JD Natur & Kultur              Prova havskajak
Äventyrsservice                 https://aventyrsservice.se/​​​​​​​


​​​​​​​Hyra kanadensare och kajak

Multiadventures Sweden https://multiadventures.se
​​​​​​​JD Natur & Kultur             Hyra havskajak
Äventyrsservice                 Hyra kanoter m. m i Gysinge
                                             
Hyra kanoter i Högbo bruk